maandag 2 mei 2011

Saunastress heeft een andere betekenis gekregen...

SNEEK - Ben net terug van een heerlijk weekendje London, de geest is weer opgeladen en ik ben helemaal geïnspireerd. London is mondiale stad maar toch erg netjes. Zeker in de periode net voor, tijdens en net na het koninklijke huwelijk van prins William en zijn Kate. Genieten dus!

We logeerden met 4 dames in een prima hotel in het centrum van de stad (Oxford street). Een hotel met lounge, zwembad en sauna. Na een dag sightseeing, winkelen, lunchen en andere drukke bezigheden was het dus ook nog eens heerlijk bijkomen in het hotel. Alhoewel, sauna stress heeft voor mij wel een andere betekenis gekregen…
Waar ik in mijn vorige blog nog stress kreeg van al die voorbereidingen voor een dagje sauna (ontharen etc), ging er nu een kleine zoektocht naar de sauna in het hotel aan vooraf. In de veronderstelling dat je via iedere willekeurige lift van de 12e verdieping naar de kelder kon gaan, stapten we met zijn vieren – slechts gekleed in de hotelbadjas en bijpassende hotelslippers – in een lift. Echter geen “B” van Basement in deze lift?! Dan maar met de trap 12 verdiepingen naar beneden stiefelen. Maar eenmaal op de allerlaagste verdieping aangekomen, geen bordje naar de sauna =>. Weer omhoog met de lift^ En dan? Was er ook niet een lift rechts van de kamer? Gevonden!
We pasten met zijn vieren precies in deze kleine stalen lift. Toen de deuren open gingen werd het ons meteen duidelijk. Dit was ook niet de goede route naar de sauna! In vol ornaat waren we aangekomen in de personeelsruimte van het hotel. Alwaar we werden opgevangen door een hoogst verbaasde portier die ons vervolgens langs de drukke receptie leidde naar de sauna aan de andere kant van het hotel….
Maar de minibreak heeft me ook gewezen op het belang van goede travelsize verpakkingen. Het is zeker een aanrader om voor je vakantie voldoende “mini’s” van je normale huidverzorging, haarverzorging en make-up producten in te slaan. Je mag namelijk maar verpakkingen van max. 100 ml meenemen in de handbagage, mits deze passen in 1 doorzichtig hersluitbaar zakje. En om “uitpak stress” op Schiphol te voorkomen, zijn travelsize verpakkingen echt een uitkomst. Ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zelfs in overzichtelijke kits. Dus ook op je vakantieadres kan je er op en top uitzien en genieten van je dagelijkse verzorgingsritueel.
Ten slotte nog even dit: als je deze zomer net als wij naar een stad als London gaat, is een cleanser zeker geen overbodige luxe. Je huid wordt echt vuil na een dagje in de stad. Environmental Damage noemen ze dat. Bij andelapharma.nl verkopen we een fijne travelkit met environmental damage reisverpakkingen. Er zit zelfs een lekkere oogcremetje bij die van pas kan komen tegen je donkere kringen als je het net zo laat maakt als wij!
Hartelijke groeten,
Maaike van der Goot-Andela

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw post!