maandag 5 maart 2012

5x "niet doen" voor de huid met puistjes

Puistjes is een veel gehoorde en vervelende huidklacht. Veel jongeren hebben er last van, maar ook steeds meer mannen en vrouwen hebben ook na hun 25e nog last van een puistjes. Eigenlijk wilt u daar zo snel mogelijk van af. Maar zoals bij zoveel zaken: "geduld is een schone zaak" en "discipline is het toverwoord". Lees meer...

Als het slechts om een enkel puistje gaat is er wel een "spot treatment" of anti-puistjes stick waarmee het betreffende plekje kan worden aangestipt en waardoor u in 1 nacht van het puistjes af bent. Maar als u een vette en/of gecombineerde huid hebt die gevoelig is voor puistjes, is een regelmatige en specifieke verzorging nodig. Geloof bij een huid die gevoelig is voor acne dus niet in 1-dag wondermiddeltjes #nietdoentip1. Investeer in goede huidverzorging!

Wij geloven dat een gezonde huid van binnenuit start. Begin met het zoveel mogelijk schrappen van bewerkt voedsel, en vervang dit met gezondere voeding voor de huid: voeding met meer vezels, vitaminen en mineralen. Waarom geen bewerkt voedsel eten? #nietdoentip2. Bij bewerkte koolhydraten worden de vezelrijke delen verwijderd, die juist zo gezond zijn voor onze spijsvertering en afvoer van afvalstoffen. Voedingsmiddelen met bewerkte koolhydraten (ook wel geraffineerde koolhydraten genoemd) zoals koekjes, snoep, wit brood of bolletjes, witte rijst of pasta, geven snel een grote hoeveelheid glucose in de bloedbaan. Wanneer uw bloedsuikerspiegel door deze grote hoeveelheid glucose stijgt, neemt ook uw insuline niveau toe, en wordt het lichaamseigen groeihormoon IGF-1 geproduceerd. Dit groeihormoon heeft een mogelijk verband met acne. 

Iets anders wat u beter niet kunt doen is overmatig reinigen #nietdoentip3. Vaak wanneer men last van puistjes heeft, wordt de huid te vaak (vaker dan tweemaal daags) en met te agressieve producten gereinigd. Hierdoor wordt het beschermend laagje van uw huid te veel aangetast en kan uw huid zichzelf niet meer goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Met als gevolg dat door deze externe prikkels juist weer puistjes ontstaan.  Kies eerder voor een mild reinigingsproduct speciaal voor de gevoelige huid en vergeet uw huid zeker niet te behandelen en te hydrateren met huidtype gerichte producten.

Puistjes kunnen erger worden door ze uit te knijpen. Maar ontstaan ook omdat u met uw handen aan uw gezicht zit te pulken #nietdoentip4. Smeer liever een anti-puistjes product op de plekjes en probeer er dan niet meer aan te denken of aan te zitten. #nietdoentip4


Geen tijd voor uzelf nemen #nietdoentip5. Stress is ook een van de belangrijkste oorzaken van puistjes. Dus zorg dat u iedere dag een momentje voor uw zelf creëert en houd dit vol. Een moment van innerlijke rust. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een fijn maskertje speciaal voor de vette, gevoelige huid! Zet een fijn muziekje aan, neem een kopje kruidenthee en probeer te mediteren.




 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw post!