vrijdag 6 juli 2012

Visolie, DHA, EPA, ALA, Omega-3 vetzuren?….Help


Hoewel  we een land zijn met een grote kustlijn en een land dat leeft met water, eten
Nederlanders weinig vis. Voor onze gezondheid, en zeker ook voor onze huid en haar, zou het goed zijn om de visconsumptie te verhogen; en dit hiernaast aan te vullen, met een kwalitatief goede visolie. Maar waarom en met welk supplement?

Vooral de essentiële vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur)en DHA  zijn erg belangrijk voor het lichaam.  EPA en DHA zijn Omega 3-vetzuren.  Omega-3 vetzuren worden verwerkt in voedingssupplementen, meestal als visolie. De belangrijkste omega 3-vetzuren voor het (menselijke) lichaam zijn:
  • ALA (Alfa-linoleenzuur)
  • EPA 
  • DHA
De behoefte aan DHA is bijvoorbeeld verhoogd tijdens de zwangerschap. Risicogroepen voor een tekort aan omega-3-vetzuren zijn vooral vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, jonge kinderen (vanaf 1 jaar), ouderen en mensen die (bijna) nooit vis eten.
Visolie is een supplement met een bewezen werking voor uw gezondheid. Als u suppletie van de voeding overweegt, hoort een goede visolie daar zeker bij! Maar welke? Er zijn zoveel verschillende visolie of omega-vetzuur supplementen. En waarom is de een goedkoper dan de ander? Zit er verschil tussen visolie supplementen? Vragen die ik hier probeer te beantwoorden aan de hand van een nieuw merk visolie supplementen van hoge kwaliteit, wat we recentelijk in onze shop www.andelapharma.nl  hebben opgenomen: namelijk Minami Nutrition.
Omega-3 vetzuren zijn belangrijke voedingsstoffen voor de gezondheid maar ook voor een gezonde huid! Ze zorgen voor gezonde huidcellen, die het vocht in de huid beter kunnen vasthouden en gaan ontstekingsreacties tegen. Omega-3 vetzuren hebben ook een gunstig effect op het hart, de bloedvaten, hersenen en ogen. Ze helpen de bloedvaten elastisch en schoon te houden en zorgen voor een goede doorbloeding van uw huid.

DHA is weliswaar aanwezig in het lichaam. Het kan worden gevormd uit de voorloperstof ALA (alfalinoleenzuur), maar de mens zet hoogstens 1% van ALA in het lichaam om in EPA en de omzetting van EPA in DHA is een traag proces. 1 Vandaar dat inname van DHA uit voeding of voedingssupplementen aan te bevelen is.

Minami biedt visolie voor alle leeftijden met de essentiële vetzuren EPA en DHA in precies de juiste verhouding en concentratie. Voor elke behoefte: concentratie, geheugen, gemoedstoestand, hart en bloedvaten, oog- en hersenontwikkeling en  voor jong en oud!
Hiernaast biedt Minami ook supplementen met andere omega-vetzuren, zoals gammalinoleenzuur in de vorm van hooggeconcentreerde borageolie. (Voor meer informatie kijk op onze site bij het product: MoreGLA)
De visoliesupplementen van Minami bieden zonder de twijfel de hoogste kwaliteit op het gebied van zuiverheid en concentratie. Dit komt door het gepatenteerde productieproces dat gebruik maakt van CO2 extractie. Minami gebruikt een distillatieproces dat zeer milieuvriendelijk is en vermijdt het gebruik van irriterende, chemische solventen. De warmte en elektriciteit die nodig zijn voor dit proces, wordt ook op een ecologische manier gegenereerd door gebruik te maken van bio-grondstoffen.
Dus bij de aankoop van visoliesupplementen speelt ook het milieu nog een rol. Bij de productie van het visolieproduct van een ander merk visolieproduct: Plantina Trimare, wordt bijvoorbeeld strikt gehandeld in overeenstemming met de plaatselijke visquota. In het belang van de consument wordt de visolie gezuiverd van schadelijke stoffen, zoals zware metalen en toxische milieustoffen. De standaarden die gelden voor Plantina Trimare zijn strenger dan de standaarden die worden voorgeschreven door de overheid.
Een aantal Visolie producten uitgelicht:
MorDHA Mini Visolie voor de allerkleinsten
VeganDHA   100% vegetarische DHA verkregen uit algenolie

Anne Andela
Apotheker

1] Folia Orthica review mei 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw post!