zondag 11 september 2011

Belang van Vitamine C na uw dertigste levensjaar

Anne haar advies over Vitamine C en de huid 
De gemiddelde inname van 70 mg vitamine C per dag is op oudere leeftijd voor uw huidcellen te weinig. U zou daarom na uw dertigste levensjaar wat extra vitamine C moeten slikken indien u het verouderingsproces wilt vertragen. Zonder vitamine C kan uw huid namelijk geen collageen aanmaken en het beschermt het collageen tegen crosslinking.  

Collageen is het eiwit dat uw huid elastisch en stevig houdt. Met het ouder worden neemt de dikte en stevigheid van onze huid af en wordt onze opperhuid minder goed gevoed. Het transport van vitamine C in de huidcellen gaat moeizamer. Bovendien heeft de huid meer behoefte aan vitamine C (en andere oxidanten) om de crosslinking van collageen tegen te gaan en nieuw collageen aan te maken. Deze crosslinking, dat o.a. veroorzaakt wordt door suikerrijke producten, alcohol, maar ook door voeding die langdurig is verhit (frituren), vrije radicalen en UV-schade, leidt tot rimpels in de huid doordat het collageen van structuur is veranderd.

Hiernaast is de behoefte aan vitamine C hoger bij rokers en in geval van stress, zowel lichamelijk (bijv. forse inspanning, herstel na ziekte) als door schadelijke omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling. In deze gevallen is zelfs een concentratie van 1000 mg aan te bevelen. Ter vergelijking: om een hoge concentratie vitamine C van 1000 mg binnen te krijgen zouden we zo’n 10-15 sinaasappels per dag moeten innemen!

Richtlijnen voor de dosering:
Vitamine C is heel veilig. Een teveel wordt uitgescheiden door je lichaam en niet opgenomen door de cellen. Indien u een te hoge dosering aan vitamine C slikt merkt u dit aan diarree.
Dosering voor de huid: 200-1000 mg per dag.
Vastgestelde maximale veilige hoeveelheid: 2000 mg per dag.

Nutricosmetica
Nutricosmetica oftewel supplementen voor de huid overbruggen de kloof tussen onze (gematigde) voeding en de benodigde voedingstoffen voor een mooie, gezonde huid. Let daarbij wel op, dat de effecten van de huidverzorging via serums en crèmes met vitamine C vaak in een relatief korte tijd zijn waar te nemen, maar er voor anti-aging effecten door nutricosmetica wat langer tijd nodig is. Dit heeft te maken met het proces van huidvernieuwing. Een gezonde huid vernieuwd zich elke 3-4 weken, naarmate we ouder worden duurt dit 4-6 weken.

De mens kan zelf geen vitamine C aanmaken 
Van alle vitaminen is vitamine C misschien wel de belangrijkste. Dat komt omdat de mens, als één van de weinige levende wezens, zelf deze vitamine niet kan aanmaken. Het Voedingscentrum beveelt ons 70 mg vitamine C per dag aan, ongeveer de hoeveelheid van één sinaasappel. Volgens tweevoudig Nobelprijswinnaar en vitamine C-voorvechter Linus Pauling behoort een orthomoleculair voedingssupplement minstens 1000 mg vitamine C als ascorbinezuur te bevatten. Hij baseert deze hoeveelheid op wat dieren per dag aan vitamine C aanmaken. Omgerekend op basis van lichaamsgewicht komt hij dan op grammen vitamine C per dag. In een hoge dosering heeft vitamine C in het menselijke lichaam bijzondere eigenschappen. Hierbij werkt deze vitamine op zichzelf en zijn andere stoffen overbodig. Daarom is de Plantina Vitamine C 1000 mg hooggedoseerd en zonder die andere stoffen. Dit maakt dit voedingssupplement uniek.

Helaas bestaat er een groot misverstand over de hoeveelheid vitamine C die nodig is om zich teweer te stellen bij welke stress dan ook. Wetenschappelijk is vastgesteld dat dieren, wanneer ze opgejaagd worden en onder druk staan, extra vitamine C gaan produceren om zich teweer te stellen. Blijkbaar is het een normale reactie om dan extra vitamine C te produceren vanwege het simpele feit dat deze vitamine een onderdeel vormt van het totale immuunsysteem. Ook de mens heeft extra vitamine C nodig wanneer hij onder druk staat. Hij plast dan ook minder uit. Daarom is vitamine C dé vitamine bij stress.

  • Vitamine C helpt bij de vorming van het bindweefsel (klassieke functie); 
  • Vitamine C is dé vitamine bij stress,
  • Vitamine C werkt namelijk ook als antioxidant;
  • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem; 
  • Vitamine C helpt bij de opname van ijzer uit de darm.
Waarom Plantina Vitamine C? 
Het bijzondere aan de Plantina Vitamine C 1000 mg is - naast de hoge dosis - dat dit het meest compacte tablet vitamine C 1000 mg is die bestaat. In dit tablet is een minimum aan stoffen gebruikt die nodig zijn voor het slaan van het tablet. Dus geen onnodige ballaststoffen en gemakkelijk door te slikken. Dit maakt de Plantina Vitamine C 1000 mg een simpel, maar optimaal functioneel voedingssupplement. Sterke punten van Plantina Vitamine C Vitamine C, in hoge dosering, heeft een werking op zichzelf. Wetenschappelijke onderzoek heeft uitgewezen dat vitamine C geen extra hulpstoffen zoals bioflavonoïden, rozenbottelextracten, etc. behoeft om optimaal opgenomen te worden in het maagdarmkanaal. Ook hoeft vitamine C voor dit doel absoluut geen ester-vorm te hebben. Dergelijke kunstgrepen zijn met de Vitamine C van Plantina niet uitgehaald; het zou het preparaat alleen maar extra duur maken. Bovendien kan hierdoor ook onbeperkt hoog gedoseerd worden met de Plantina Vitamine C, zonder het gevaar van een teveel van de andere stoffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw post!