dinsdag 20 september 2011

Bruine vlekken: oplossingen genoeg!

Bruine vlekken ontstaan onder invloed van verschillende factoren, zoals UV-stralen, hormonale stoornissen en vooral veroudering. Ze komen voor op plaatsen die aan de zon worden blootgesteld (gelaat, decolleté en handen) en zijn voornamelijk het gevolg van:
  • Een verstoring in de aanmaak en verspreiding van melanine (bruin pigment dat verwantwoordelijk is voor de kleur van de huid)
  • De accumulatie in de cellen van lipofuscine (geoxideerd pigment dat de bruinzwarte kleur van de vlekken accentueert)
Het teveel aan melanine en lipofucine veroorzaakt ophopingen aan het huidoppervlak die de regelmaat in de huidpigmentatie verstoren. Om de hyperpigmentatie zichtbaar weg te werken zijn er inmiddels een aantal producten op de markt.

Wij hebben er een aantal voor u geselecteerd:

Het Franse Phyto Cosmeceutische merk heeft een "Anti-Taches Correction Active" kit in het assortiment. Het is een hoog geconcentreerd depigmentatie kuur met doelgerichte werking op de twee soorten pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de bruine vlekken. De kit bevat 2 stappen. Eerst een diepte behandeling met een concentreerde peeling van plantaardig glycolzuur en melkzuur. Dit verwijdert aan het huidoppervlak opgehoopte pigementen en stimuleert de celvernieuwing. Een hydraterende bestanddeel van dit luxe anti-aging goedje verzacht bovendien de huid en zorgt voor een optimale tolerantie. Daarna gebruikt u een intensief depigmenterend serum. Dit is exclusief door Lierac Paris ontwikkeld. Het bestaat uit 3 efficiënte actieve ingredienten (gestabiliseerde vitamine C, Microwierextract en een lychee-extract) die een doelgericht effect hebben op de pigmenten in de huid die de bruine vlekken veroorzaken.

Gebruik de kit 6 weken lang. Iedere dag opnieuw verdwijnen de vlekken iets meer. De teint wordt egaler. En door een egale teint, lijkt uw huid jonger.

Voor de donkere huid met pigmentvlekken (vaak bruine vlekken en witte vlekken) hebben we een specifieke lijn in ons assortiment opgenomen: Phytospecific. Dit huidverzorgingsregime bestaat uit drie stappen. Een donkere huid kan een doffe uitstraling hebben. Exfoliëren met een zachte scrub is dus van belang om de dode huidcellen te verwijderen. Doe dit met PHYTOSPECIFIC Gentle Exfoliant. Het is een niet-agressieve peeling specifiek ontwikkeld voor de gevoelige donkere huid. De huid hervindt haar natuurlijke glans en soepelheid meteen vanaf het eerste gebruik. Daarna gebruikt u een intensief serum om de bruine vlekken aan te pakken. De actieve witmakende ingrediënten van deze anti dark spots behandeling zijn allemaal natuurlijk. Onder andere een extract van Madeliefjes.  

Dit omdat donkere, olijfkleurige of zwarte huid vaak gevoelig en kwetsbaar is en ultra hydraterende, zachte huidverzorgingsproducten nodig heeft die de gevoeligheid van dit huidtype respecteren.

Ten slotte gebruikt u een egaal makende crème. Hoe werkt dit dan? PHYTOSPECIFIC Unifying Complex beheerst de pigmentatie van de huid en zorgt voor een egale huidskleur. Het bevat een Melaninevorming-remmer en een Melaninevorming promotor. Door het mengen van een Melaninevorming-remmer en een Melaninevorming promotor op een passende verhouding, kan een gewenste hoeveelheid melanine worden verkregen voor een egale huidtoon.

Is dit allemaal wat te veel werk. En wilt u graag een eenvoudig maar effectief product? Kies dan voor Skin Doctors SD White. Deze oplichtende crème ook zonder hydrochinon overigens (net als alle producten in onze shop) biedt uitkomst tegen sproeten, ouderdomsvlekken, bruine pigmentvlekken, witte pigmentvlekken, zwangerschapsmasker en andere donkere vlekken. De crème kan zelfs een donkere huidtoon lichter maken.

Oplossingen genoeg dus tegen hyperpigmentatie! Tip: als u uw huid weer mooi egaal heeft gekregen, bescherm deze dan goed tegen de zon om nieuwe bruine vlekken te voorkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw post!